Projektet / Resultatrapport / Foreningsudvikling / Lokalsamfundet

Lokalsamfundet

Foreningsformand, Per Østergaard, oplyser også, at etableringen af en Forenings SFO ikke alene har betydning for foreningen, men at det også i høj grad rækker ind i lokalsamfundet og i sammenhængskraften:
 
”Nr. Felding bliver attraktiv for nye tilflyttere og børnefamilier. Der skabes nytænkning i foreningslivet og de bliver tilpasset bedre efter borgernes behov, hvilket vil resultere i et bredere og mere attraktivt aktivitetsudbud.”
 
Udover rekrutteringen af unglederne, oplyser Per Østergaard også, at Forenings SFO’en har aktiveret nogle borgere, der ellers har gået hjemme eller været ledige, og som gerne ville lægge nogle timer i foreningen. De får noget socialt ud af det, fordi der også er en voksen at være sammen med, og de bliver tilbudt at komme på kursus. Dette understøttes også af et interview med en pædagog, der blandt andet påpeger: ”Det at det er lokale unge der står for aktiviteterne, kommer til at styrke sammenholdet i byen. Der bliver flere man hilser på, og det er med til at danne et mere sikkert netværk for børnene. Børnene får mere sammenhæng i deres liv, ved at grænserne bliver mere flydende.”

Forældrene er i en spørgeskemaundersøgelse blevet spurgt, om de kunne forestille sig, at en Forenings SFO kunne få hele familien til at blive mere aktive i foreninger. Til dette har 52 % af forældrene svaret ja, og 34 % ved ikke. Kun 14 % har svaret nej.
Per Østergård | Harald Damtofts vej 63, Holstebro - Danmark | Tlf.: 20973202